Cikkek

Hozzászólás az ÚJ POLGÁRI TÖRVÉNYKÖNYV KONCEPCIÓJÁHOZ

(megjelent a Családi jog 2008.júniusi számában)

A Polgári  Törvénykönyv harmadik könyvében, a Családjogban üdvözlendő az  a szemlélet, hogy a szülők felelősségét helyezi a középpontba, és elsődleges szerepet szán a szülők megállapodásának a szülői felügyelet gyakorlása területén. Nagyon fontos, és a családtagok közötti feszültséget csökkentő hatású változás, hogy az Európa Tanács Miniszteri  Bizottságának a családi közvetítésről szóló ajánlásának megfelelően (amely még 1998-ban készült!) 1O év után most felzárkózhatunk a legfejlettebb nyugat európai országok mellé. Ez azt jelenti, hogy nemcsak felajánlhatja, hanem kötelezővé is teheti a bíró a mediációt, ha a szülők az egymás elleni háborúban képtelenek kettesben leülni és megbeszélni a gyermekükkel kapcsolatos fontos kérdéseket. A bíró által elrendelt „fegyverszünet”, és a kötelező mediáció lehet a megoldás ezekben az esetekben. Még előremutatóbb azon törekvés, hogy váláskor először mediációval próbálkozzanak a felek, és csak ennek sikertelensége esetén válasszák a pereskedést. Nagyon hatékony alkalmazását láttuk ennek 1999-ben Angliában. A mediátorok az esetek 85-9O százalékában eredményesek voltak, és csak a fennmaradó esetek kerültek bíró elé.  

Bővebben

MEGHÍVÓ

az Országos Mediációs Egyesület (OME) tematikus

klubdélutánjára.

Időpont: 2019. 12. 4-én, (szerda) 17 óra.

Az esemény helyszíne:

MagNet Bank Budapest, VI. kerület Andrássy út 98.

Immár negyedik alkalommal rendezzük meg az OME tematikus találkozóját.  A tematikus találkozó tervezett témája: a mediátor munkájáról, a felek elégedettségéről vagy éppen a mediátor munkájának kritikájáról tervezünk beszélgetést veletek.

A PROGRAM moderátora: dr. Krémer András az OME alelnöke

Meghívó

az Országos Mediációs Egyesület (OME) tematikus klubdélutánjára

Időpont: 2019.03.27-én, (szerda) 17 óra

Az esemény helyszíne: MagNet Bank

Budapest, VI. kerület Andrássy út 98.

 Immár harmadik alkalommal rendezzük meg az OME tematikus találkozóját.

A tematikus találkozó témája: a mediációs szakma ismertebbé tételének lehetőségei, a mediáció

„eladhatósága”, a szakma marketing érzékenyítése.

A program moderátora: Gulyás Erika, újságíró

Bővebben

2019-es rendezvények


Rendezvények, írd be a naptáradba és gyere: várunk nagy szeretettel! 

GYERMEKKÖZPONTÚ KÖZVETÍTÉS

2020. május 13-14, 22-23-24-25.

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési tájékoztató